Fix a leak 1 liter
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-€ 4,00

Fix a leak 1 liter

Fix-a-leak is een geconcentreerde mengeling dat lekken in bijna elke materie kan dichten.
Geschikt om lekken zowel in steen als in loodgieterij dicht te maken. Gaten tot 1/8 duim diameter (3.5 mm) kunnen dichtgemaakt worden.
Het product wordt permanent waterdicht.

€ 38,45 Inclusief belasting € 42,45 - € 4,00 € 31,78 (excl. BTW)
Inclusief belasting
check voor 14.00 besteld, dezelfde dag verzonden

  • ✔️ Fysieke winkel in Wapenveld
  • ✔️ Voor 14:00u besteld = morgen geleverd NL
  • ✔️ Vanuit voorraad leverbaar
  • Delivery truck   Gratis verzending vanaf € 50,-  NL

Leveringsbeleid
Geleverd binnen 1-2 werkdagen in Nederland. Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden.*
Ruilen & Retourneren
Niet goed? U kunt producten tot 2 weken na ontvangst naar ons terugsturen.*

Fix-a-leak is een geconcentreerde mengeling dat lekken in bijna elke materie kan dichten. Geschikt om lekken zowel in steen als in loodgieterij dicht te maken. Gaten tot 1/8 duim diameter (3.5 mm) kunnen dichtgemaakt worden. Het product wordt permanent waterdicht. Gebruik 250ml per zwembad met een inhoud tot 83m3

Gebruiksaanwijzing : Goed schudden voor gebruik


1. Stop het filtratiesysteem alvorens Fix-a-leak aan het water toe te voegen. Andere types : verwijder de DE cartouche elementen uit de filtertank. Laat het water circuleren via een lege tank.

2. Als de pomp werkt, dan langzaam Fix-a-leak toevoegen via de skimmer, of voor om het even welk aanzuigsysteem.

3. Na Fix-a-leak toegevoegd te hebben, regelt men de aanzuiging aan de hoofdafvoer. Indien dit niet mogelijk is, kan men eventueel een bodemzuiger gebruiken. Deze laatste kan men zonder moeite in het diepste gedeelte van het zwembad plaatsen en aansluiten op de normale connectie met de hoofdafvoer. Plaats de kraan voor de filter op de normale aanzuigpositie.

4. Fix-a-leak is zeer dik en zal tamelijk snel naar het diepste gedeelte van het zwembad gaan. Fix-a-leak moet in suspensie gemengd worden, ofwel manueel via een zwembad "broom", ofwel mechanisch via een automatische zwembadreiniger alle 4 à 6 uren tijdens de watercirculatie.

5. Het water laten circuleren totdat het lek dichtgemaakt is.

6. Markeer het waterniveau en controleer gedurende 2 à 3 dagen om na te gaan of het lek verdwenen is.

7. Na het lek dichtgemaakt en de reparatietijd in acht genomen te hebben (24 à 48 uren dagen), kan men weer naar een normale filtratie teruggaan. Zandfilters : de kraan op filtratie zetten en de normale procedure hervatten. Een Backwash van de nietgebruikte Fix-a-leak is vereist. Andere systemen : de filter terug in de tank plaatsen en de normale procedure hervatten. De nietgebruikte Fix-a-leak spoelen. Nota : laat nooit filtercartouches of DE elementen drogen zonder ze eerst gereinigd te hebben.

8. Indien nodig, de behandeling herhalen. Lekken in het aanzuigsysteem. Lekken in het aanzuigsysteem worden via luchtbellen bij terugkeer zichtbaar gemaakt. Dikwijls lekt het aanzuigsysteem wanneer de filterpomp niet werkt. Een normale watercirculatie en een pomp die niet werkt zouden Fix-a-leak verhinderen om het lek te bereiken. U moet de watercirculatie omkeren om het product onder druk door het lek te dwingen. Bij voorkeur 5-10 psi totdat het lek dichtgemaakt is. Wanneer dit gedaan is, moet u de druk beetje bij beetje verhogen tot 15-25 psi om een goede afsluiting te garanderen. Zeer belangrijk : na dichting van het lek in het aanzuigsysteem, moet het hersteld systeem minimum 48 uren gestopt worden. Het product vraagt tijd om te dichten en te harden. Diverse Lekken. Indien U lekken vermoedt bij verbindingen in het zwembad (vb : terugkeerverbindingen, lampen, trappen), stop dan de pomp. Het product via een fles (ketchupfles) rechtstreeks op het lek aanbrengen. Laat het product minimum 48 uren inwerken alvorens de watercirculatie te hervatten. Fix-a-leak kan ook preventief gebruikt worden. Het product bedekt elke oppervlakte waarmee het in contact komt en voorkomt zo de vorming van roest of aantasting.

Vloerverwarming .

Veel vloerverwarmingssystemen zijn uitgeschakeld vanwege kleine lijnlekken die niet kunnen worden gevonden of verholpen.

Huiseigenaren kunnen dan worden geconfronteerd met de kosten en installatie van een gedeeltelijk of geheel nieuw HVAC-systeem. Als zich een gat in een van de lijnen ontwikkelt, kan dit een stralende vloerramp zijn.

Als u een bedrijf kunt vinden dat bereid is om een ​​stralend vloerlek op te lossen, is de sloop van afgewerkte vloeren en beton, plus de kosten, ongelooflijk en is het mogelijk niet altijd bevredigend.

Er is echter een eenvoudige oplossing met behulp van GEOLOOP LEAK SEAL die meestal effectief is en de moeite waard kan zijn.

Methode:

Probeer de leiding met het lek te isoleren en gebruik een externe pomppomp en niet minder dan een vijf gallon container.

Laat het water door de leiding circuleren en controleer de daling van het waterniveau in de container. Hiermee kunt u het waterverlies bepalen.

Als het niet te ernstig is, voeg dan de GEOLOOP LEAK SEAL toe aan de container, na het volgen van de menginstructies, en laat de oplossing opnieuw door de lus circuleren.

Als en wanneer het niveau geldt, weet je dat je het lek bent gestopt.

Blijf 2-3 uur extra circuleren.

Maak de lijn vrij met lucht en laat deze 48 uur uitharden.

U kunt vervolgens de lijn tussen 10-20 psi testen.

Als de druk aanhoudt, voeg je water opnieuw toe, voeg de hitte en druk toe tot 15-20 psi.

In de meeste gevallen werkt deze methode 80-85% van de tijd.

U moet nu een lekreparatie hebben die vele jaren duurt.

Als deze methode onder uw omstandigheden niet effectief is, is een handmatige reparatie vereist.

FL1
627987052084
  • "Uitstekende producten en uitstekende service." - Danique
  • "Uitstekende waarde. Producten van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen."- Henk
  • "Uitstekende klantenservice." - Simon
  • "Snelle levering" - Arjan
  • "Gemakkelijk in gebruik"- Jan
chat Recensies (0)