Pool Power mini 20 gr. 1 kg
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Pool Power mini 20 gr. 1 kg

Pool Power Mini 20 gr. zijn langzaam oplossende chloor tabletten, die zorgen voor continu desinfectie van zwembadwater. Toelatingsnummer 11798 N. Altijd eerst de pH-waarde corrigeren tussen 7,2 en 7,6. Nooit mengen met andere (zwembad) chemicaliën. Bijzondere gevaren: oxiderend, bijtend. Uitsluitend gebruiken in combinatie met een chloordrijver. Verpakking 1 kg..
€ 16,49 Inclusief belasting € 13,63 (excl. BTW)
Inclusief belasting
check Voor 14 uur besteld volgende werkdag geleverd.

  • ✔️ Fysieke winkel in Wapenveld
  • ✔️ Voor 14:00u besteld = morgen geleverd NL
  • ✔️ Vanuit voorraad leverbaar
  • Delivery truck   Gratis verzending vanaf € 50,-  NL

Leveringsbeleid
Geleverd binnen 1-2 werkdagen in Nederland. Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden.*
Ruilen & Retourneren
Niet goed? U kunt producten tot 2 weken na ontvangst naar ons terugsturen.*
Dosering: 1 (of meerdere) tabletten in uw skimmer of in een chloordrijver plaatsen. De snelheid waarmee een tablet oplost kan wisselen. Meet regelmatig de chloorwaarde van uw zwembad en corrigeer deze zo nodig met een snel oplosbaar type chloor.
Lees voor gebruik altijd het etiket.

Een zwembad of spa is er voor uw plezier. En dat plezier begint met zuiver water.

 

Hoe u dat water in een uitstekende conditie houdt? 

Als importeur en grossier doen wij graag een boekje open over gezond zwemwater. Wij geven u niet alleen achtergrondinformatie, maar ook tal van tips voor het onderhoud. Verder benoemen we de middelen die u daarvoor nodig hebt, inclusief de hulpmiddelen. Als u deze tips in praktijk brengt, verzekert u zich van het zuiverste water. Een heel seizoen lang, jaar in jaar uit. Het gaat eenvoudiger dan u denkt.

 

Wat u zelf kunt doen

Zwemplezier van het zuiverste water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Het bad is gevuld met leidingwater. Hiermee legt u de basis voor schoon en helder water. Nu kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw badwater. Bladeren uit het water vissen en `s avonds uw bassin afdekken, uw bad een grote beurt geven met een bodemreiniger, de omgeving schoonhouden. Het verhoogt uw zwemplezier en uw bad nodigt u uit voor een frisse duik. Bij gezond zwemwater komt echter meer kijken. Desinfecteren bijvoorbeeld. En doordachte waterbehandeling. Laten we de feiten eens op een rij zetten.

 

Algen, bacteriën en verontreinigingen krijgen geen kans

Zeker een verwarmd, maar ook een koud buitenbad krijgt nogal wat te verwerken. Juist bij zomerse temperaturen. Bacteriën voelen zich dan als een vis in het water. Ze vermenigvuldigen zich in rap tempo. Algen houden eveneens van zonnestralen. Ze zorgen voor een groen/bruine aanslag en verkleuren uw zwemwater. Bovendien veroorzaken algen de kans op gladheid. En wat denkt u van haren, huidschilfers en zonnebrandcrème die in uw bad achterblijven? Of bladeren, stof en insecten? 

Gelukkig hoeft u van dit ongemak geen hinder te ondervinden. Want met de juiste waterbehandeling worden verontreinigingen afgevoerd en krijgen algen en bacteriën geen kans. Sterker nog, u bent zeker van een constante kwaliteit zwemwater. En van zwemplezier zonder zorgen.

 

Enkele begrippen

Hoe u uw zwemwater aantrekkelijk houdt? Een gezonde waterbalans is een eerste vereiste. Daar komen we straks op terug. Eerst willen we u vertrouwd maken met enkele begrippen. Ze komen u ongetwijfeld bekend voor. “Meten is weten“ geldt in het bijzonder voor gezond zwemwater. Om uw meting uit te voeren gebruikt u testsets.

mg/l en parts pro million (p.p.m.)

In uw zwemwater bevinden zich stoffen als chloor en calcium. De concentratie van deze stoffen drukken we uit in mg/l of p.p.m.: eenduizendste gram per liter.

pH-waarde

Ook deze term klink u vast en zeker bekend in de oren. De pH-waarde geeft aan of uw water zuur, neutraal of alkalisch (basisch) is. Bij een waarde van 7,0 is het water neutraal. Bij meer dan 7,0 pH is het water alkalisch (basisch), bij minder dan 7,0 pH zuur. De waarde mag schommelen tussen 6,8 en 7,8, de ideale waarde is 7,2. De pH-waarde is van belang voor de desinfectie van uw bad. Ook bij kalkafzetting en algen is de pH-waarde van belang.

Calciumhardheid en kalkevenwicht

De calciumhardheid geeft het kalkgehalte in uw water aan. Hoe hoger deze waarde, hoe meer kalk in uw bad. En het omgekeerde. De normale waarde ligt tussen de 100 en 250 p.p.m. (5,5º-14º dH= Duitse graden hardheid). Zacht water heeft een hardheid van 0 – 145 p.p.m. ( 0º- 8º dH ), middelhard water 145 -270 p.p.m. ( 8º -15º dH) en hard water 270 – 540 p.p.m. ( 15º - 30º dH). Hoeveel kalk mag er in het water zitten? Hoe krijgt u helder water en hoe voorkomt u kalkaanslag? Bij een kalkevenwicht is de kalk in het zwemwater voor 100% opgelost. Er is nu geen afzetting van kalk mogelijk. Van troebel water door “vlokken” is evenmin sprake. Bij dit evenwicht worden de materialen van uw bad niet aangetast.

Alkaliteit

PH-waarde, desinfectie en alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele pH-waarde.

Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de alkaliteit. Deze laatste dient te liggen tussen de 100 en 150 p.p.m.

Chloorwaarde

Hoeveel chloor mag uw bad hebben? Laten we eerst ingaan op de volgende drie begrippen: totale, de vrije en de gebonden chloorwaarde.

De totale chloorwaarde geeft de hoeveelheid chloor in uw water weer, maar zegt niets over de werking ervan. Normale waarde 0,5 – 3,5 p.p.m.

De vrije chloorwaarde geeft aan hoeveel actief chloor uw water bevat. Dit gehalte bepaalt de desinfectie. Het ligt tussen de 0,5 – 2,5 p.p.m.(binnenbaden 1,0 p.p.m., buitenbaden 2,0 – 2,5 p.p.m.) Gebonden chloor is niet meer actief. Het heeft z`n desinfecterende werk gedaan en werkt zelfs de desinfectie tegen. Het ruikt sterk en kan ogen en slijmvliezen irriteren. Hoe lager de gebonden chloorwaarde, hoe beter. Hanteer een maximumwaarde van 1,0 p.p.m. De gebonden chloor waarde mag overigens nooit hoger liggen dan de vrije chloorwaarde.

Cyanuurzuur

Cyanuurzuur voorkomt dat uw chloor snel uitgast en daardoor niet meer desinfecteert. Het zit standaard in o.a. chloorgranulaat (Choc) en chloortabletten (mini en long).De normale waarden zijn 20 – 35 p.p.m. Teveel cyanuurzuur betekent weer dat uw chloor niet kan desinfecteren.

Temperatuur

De temperatuur van uw zwemwater bepaalt voor een belangrijk deel de hoeveelheid desinfectiemiddelen. Hoe warmer het water, hoe meer algen en bacteriën. En hoe meer huidvetten er loslaten. Cosmetica als bodylotion en gel komen eveneens in het water terecht. De temperatuur heeft gevolgen voor de ontsmetting, het kalkevenwicht, de verdamping en het uitgassen van het chloor. Voor een privé zwembad ligt de ideale temperatuur tussen de 25 en 27ºC.

Zo maakt u de waterbalans op

Wanneer hebt u gezond zwemwater?

Het antwoord op die vraag is eenvoudig: als het water in balans is. Daarvoor dient u enig meetwerk te verrichten. Zoals de pH-waarde, de temperatuur, de calciumhardheid en de alkaliteit. Aan de hand van uw metingen kent u ze een aantal punten toe (zie tabel). Die punten telt u bij elkaar op. Komt de uitkomst precies uit op 12,1? Dan is uw water in balans. Dit is meteen uw streefwaarde. Zorg dat uw water dit getal zo dicht mogelijk benadert. Met de producten die u aantreft in deze catalogus kunt u de waarde corrigeren. Verder op deze pagina ziet u hoe u eventuele problemen oplost.

pH

Temperatuur

Alkaliteit
p.p.m.

Calciumhardheid
p.p.m./˚dH

6,8 = 6,8

20ºC = 0,50

50 = 1,70

50/ 2,7 = 1,30

6,9 = 6,9

22ºC = 0,55

75 = 1,90

100/ 5,5 = 1,60

7,0 = 7,0

24ºC = 0,60

100 = 2,00

50/ 8,1 = 1,80

7,1 = 7,1

26ºC = 0,65

125 = 2,10

200/10,8 = 1,90

7,2 = 7,2

28ºC = 0,70

150 = 2,20

250/13,5 = 2,00

7,3 = 7,3

30ºC = 0,73

175 = 2,25

300/16,2 = 2,10

7,4 = 7,4

32ºC = 0,76

200 = 2,30

350/18,9 = 2,15

7,5 = 7,5

34ºC = 0,80

 

 

7,6 = 7,6

36ºC = 0,82

 

 

 

38ºC = 0,85

 

 

Voorbeeld

pH:

7,2

Temperatuur

28ºC

Alkaliteit:

150 p.p.m.

Calciumhardheid

250 p.p.m.

De uitkomst is dan als volgt:

7,2 + 0,7 + 2,2 + 2,0 =12,0

70.100.12.122
Soort Chloor
Tabletten
  • "Uitstekende producten en uitstekende service." - Danique
  • "Uitstekende waarde. Producten van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen."- Henk
  • "Uitstekende klantenservice." - Simon
  • "Snelle levering" - Arjan
  • "Gemakkelijk in gebruik"- Jan
chat Recensies (0)
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...