SpaBalancer Set spa Balancer en Ultra Shock
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

SpaBalancer Set spa Balancer en Ultra Shock

SpaBalancer Set spa Balancer en Ultra Shock

€ 134,95 Inclusief belasting € 111,53 (excl. BTW)
Inclusief belasting
check voor 14 uur besteld de volgende dag geleverd

 • ✔️ Fysieke winkel in Wapenveld
 • ✔️ Voor 14:00u besteld = morgen geleverd NL
 • ✔️ Vanuit voorraad leverbaar
 • Delivery truck   Gratis verzending vanaf € 50,-  NL

Leveringsbeleid
Geleverd binnen 1-2 werkdagen in Nederland. Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden.*
Ruilen & Retourneren
Niet goed? U kunt producten tot 2 weken na ontvangst naar ons terugsturen.*

SpaBalancer Basic is de innovatie waarmee u het water in uw whirlpool helder, zuiver en geurloos houdt. Het is volledig biologisch en chloorvrij.
Met SpaBalancer Basic is het water van uw whirlpool zeer zacht en wordt uw huid niet meer geïrriteerd. Een prikkende huid behoort daarmee tot het verleden: uw huid behoudt zijn natuurlijke bescherming tegen zuren en droogt niet langer uit. Zelfs met een gevoelige huid of eczeem kunt u weer genieten van uw whirlpool. SpaBalancer Basic verandert de aanwezige kalk in het water en beschermt zo het technische gedeelte van uw whirlpool. Daardoor wordt de levensduur van uw whirlpool aanzienlijk verlengd en heeft u minder gauw te maken met dure reparaties van door kalkafzetting aangetaste pompen of gecorrodeerde leidingen. Ook het kussen en de isolatieafdekking van uw whirlpool gaan veel langer mee omdat ze niet meer worden blootgesteld aan de agressieve dampen van desinfectiemiddelen. In plaats van elke twee tot vier maanden het water van uw whirlpool te vervangen kunt u met SpaBalancer het water veel langer gebruiken. Zo draagt u bij aan een schoner milieu terwijl u tegelijkertijd energie en geld bespaart.

De voordelen van SpaBalancer Basic:

 • Extreem gemakkelijke waterverzorging: één maatbeker per week. 
 • SpaBalancer Basic behoudt de natuurlijke pH-waarde van het water en werkt bij iedere pH-waarde. 
 • Werkt met iedere waterhardheid.
 • Het water wordt geurloos. 
 • Geen kalk- of vuilophopingen meer boven de waterlijn.
 • Nooit meer insmeren: het water is aangenaam zacht en huidvriendelijk. 
 • Geen huidproblemen: geen krassen, jeuk of strakgetrokken huid. Ook bij eczeem kunt u van uw whirlpool genieten.
 • Geen rode of ontstoken ogen meer. 
 • Geen problemen bij het ademen. 
 • Niet meer afspoelen om van de overheersende chloorgeur af te komen na een bad in de whirlpool.
 • Kussen, isolatieafdekking en de kunststof behuizing van de whirlpool worden niet langer aangetast. 
 • Dikwijls het water vervangen is niet meer nodig: slechts eenmaal per jaar het water wisselen.
 • Wanneer u het niet gebruikt (bijv. vakantie) blijft het water nog minstens vier weken kristalhelder, zonder dat er in deze periode SpaBalancer Basic moet wordenWat is UltraShock?

SpaBalancer UltraShock is een reiniger op basis van Cl2Oxide. Het is vijf keer sterker dan chloor. SpaBalancer UltraShock doodt betrouwbaar ziektekiemen, bacteriën en legionella.

Het desinfecteren van water met conventionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor of broom maakt de bacteriën in het water in eerste instantie onschadelijk. Na een bepaalde tijd kan echter weer een groei van legionella of andere bacteriën worden waargenomen. De oorzaak is de zogenaamde biofilm. De biofilm dient de bacterie als "retraite- en kweekstation" en beschermt de bacterie tegen de desinfectiemiddelen.

Het enige desinfecterende product dat de biofilm binnendringt, de polysacchariden (meerdere suikers) die erin zitten vernietigt en zo de biofilm verwijdert is SpaBalancer UltraShock.

Wanneer zou u UltraShock moeten gebruiken?

1) Als u voor de eerste keer de whirlpool gevuld heeft.
2) Als het water niet kristalhelder is.
3) Als het water muf of onaangenaam ruikt.
4) Als er slijmerige aanslag op de wanden van het bubbelbad zit.
5) Als het water schuimt.
6) Na een whirlpoolparty. Als het water te sterk vervuild is.

Het is ook mogelijk om de whirlpool te desinfecteren door alleen UltraShock te gebruiken. Dit wordt bijvoorbeeld aanbevolen bij bubbelbaden uit hout, zonder filterinstallatie.

Hoe voer ik een shockbehandeling uit?

Voeg 50 ml UltraShock toe aan het water voor iedere 1000 liter waterinhoud. De exacte hoeveelheid hangt af van de mate van vervuiling van de whirlpool. Laat de pompen enkele minuten werken. Als de verontreiniging de volgende dag niet is verdwenen, herhaalt u de shockbehandeling. Wacht met het toevoegen van SpaBalancer tot de concentratie van UltraShock nul is. Gebruik SpaBalancer en UltraShock niet tegelijkertijd. De beide middelen zullen elkaar neutraliseren.

Hoe meet ik UltraShock?

Hoewel UltraShock een reinigingsmiddel is op basis van actieve zuurstof, kunt u gebruik maken van teststrips of testtabletten om het chloorgehalte te meten. De waarde die u afleest deelt u door drie. Zo stelt u de concentratie UltraShock in het water vast.

Mag ik in het bubbelbad gaan terwijl er UltraShock in het water zit?

De concentratie van Ultra shock mag niet hoger zijn dan 5 mg/l (ppm/l). Dan kunt u de whirlpool gewoon gebruiken. Indien de concentratie hoger is kan dit leiden tot een geïrriteerde huid.

UltraShock als nareiniger voor het filter

UltraShock dient ook gebruikt te worden om filters een nabehandeling te geven. Het oxideert alle overgebleven verontreinigingen en kiemen en maakt het filter weer 100% bacterievrij. Nadat u het filter een nacht in een filterreinigingsmiddel hebt gelegd en goed hebt uitgespeld, legt u het filter een nacht lang in een UltraShock-oplossing. Gebruik daarvoor 25 ml UltraShock op 10 liter water. Het filter dient volledig te worden bedekt. De volgende dag spoelt u het filter grondig door en laat u het opdrogen.

Aanvullende reiniging bij problematische whirlpools zoals bijv. softubs

Bij het gebruik van SpaBalancer is het belangrijk dat er voldoende wordt gefilterd (minstens 6 uur per dag) en dat het filter schoon is. Bij sommige bubbelbaden zoals bijv. softubs kan de looptijd van het filter niet worden ingesteld. Dit kan leiden tot glibberige ophopingen en vertroebeling. In deze gevallen kan er regelmatig een shockbehandeling worden uitgevoerd indien dat noodzakelijk is.

SpaBalancer UltraShock als enig desinfectiemiddel

U kunt UltraShock ook gebruiken als enig desinfectiemiddel, zonder SpaBalancer. Dit is vaak het geval bij whirlpools zonder filterinstallaties, zoals uit hout opgetrokken bubbelbaden. Voeg na gebruik van het bubbelbad per persoon 10 ml UltraShock toe aan het water (bij 3 personen maakt dat 30 ml). Omdat UltraShock niet bezinkt, dient u om de drie dagen 10 ml UltraShock aan het water toevoegen wanneer u de whirlpool niet gebruikt. toegevoegd.

SB-set
 • "Uitstekende producten en uitstekende service." - Danique
 • "Uitstekende waarde. Producten van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen."- Henk
 • "Uitstekende klantenservice." - Simon
 • "Snelle levering" - Arjan
 • "Gemakkelijk in gebruik"- Jan
chat Recensies (1)
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...