VitroSphere Nano fijn glasparels
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

VitroSphere Nano fijn glasparels

Zuivere glasparels met een speciaal veredeld oppervlak zorgen voor een revolutie op het gebeid van waterzuivering.

De filterparels, die via een ingewikkeld procedé worden vervaardigd door een glasblazerij en die zijn veredeld door
middel van een nano-coating, zorgen voor kristalhelder water van een optimale kwaliteit.

Diameter 0.4 - 0.8 mm 
geleverd in zak 20 kg.

Alleen af te halen in Heerde.
€ 53,95 Inclusief belasting € 44,59 (excl. BTW)
Inclusief belasting
new_releases bel voor levertijd

local_shipping GRATIS verzending in heel Nederland voor alle bestellingen boven de €50.00.

(Uitgezonderd: pallet, lengtevervoer en de waddeneilanden)

Leveringsbeleid
Geleverd binnen 1-2 werkdagen in Nederland. Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden.*
Ruilen & Retourneren
Niet goed? U kunt producten tot 2 weken na ontvangst naar ons terugsturen.*

Zelfreiniging

Dankzij de uitstekende zelfreinigende eigenschappen garandeert VitroSphere nano unieke terugspoelresultaten. De uitgefilterde zwevende stoffen en deeltjes worden tijdens het terugspoelen volledig verwijderd. Het filtermateriaal blijft net zo schoon en effectief als op de eerste dag.

Filterhygiëne

Het gladde en gesloten oppervlak van de glasparels zorgt voor een lotuseffect en voorkomt het binnendringen en aankoeken van bacteriën en algen. VitroSphere Nano onderdrukt de vorming van ongewenste biofilms en voorkomt kiemvorming in het filter. De reiningingsmiddelen werken uiterst effectief, daar waar de werking gewenst is, in het water en niet in het filter. Dankzij de bijzondere oppervlakte-eigenschappen van de glasparels met nano-coating is coagulatie (klonteren) van het filtermateriaal uitgesloten en wordt kanaalvorming voorkomen.

Gezondheid

VitroSphere Nano bevat geen vrij, kristallijn kiezelzuur, geen in water oplosbare bestanddelen en geen metallisch ijzer. Omdat de filterparels via een gecertificeerd smeltproces worden gegenereerd, ontstaat er geen fijnstof dat schadelijk is voor de gezondheid. Deze eigenschap speelt met name een belangrijke rol bij het vervangen van het filtermateriaal, omdat van kwartshoudend stof en kwartshoudende deeltjes is aangetoond dat deze grote risico's voor de gezondheid meebrengen.

Milieu

VitroSphere Nano wordt via een smeltproces volgens ISO-, DIN- en SAE-normen vervaardigd van 100 % gerecycled, zuiver natronglas. Dankzij de geringere behoefte aan desinfectiemiddelen en een nagenoeg onbegrensde levensduur van de filterparels, levert VitroSphere Nano een belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons milieu. Dit effect wordt nog eens extra versterkt door een tot wel 80 % geringere water- en energiebehoefte tijdens de terugspoeling1.

Duurzaamheid

Bij deskundig gebruik en onderhoud heeft VitroSphere Nano een bijna onbegrensde levensduur en kan het product desgewenst gerecycled of geconditioneerd en geregenereerd worden. Dankzij de optimale geometrische vorm, de geringe stromingsweerstand en de krachtige filterwerking van VitroSphere Nano, kan het benodigde filtermateriaal met maximaal 70 % worden gereduceerd1.

Efficiëntie

Dankzij de uitstekende filtereigenschappen en het geringe soortelijk gewicht reduceert VitroSphere Nano de beginbehoefte aan filtermateriaal met ongeveer 25 %. Door de unieke filtereigenschappen kan het aantal gebruikte chemicaliën tot een minimum worden beperkt. Dankzij het geringe soortelijke gewicht, kan het vermogen van de pomp tot een minimum worden gereduceerd. De praktisch onbegrensde levensduur van de filterparels zorgt ervoor dat de aanschaf van VitroSphere nano binnen 3-5 jaar wordt terugverdiend1 .

Reduce, re-use, recycle

Meer dan ooit dient een verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen en ons milieu de kern van ons handelen te vormen. VitroSphere Nano reduceert de benodigde hoeveelheid filtermateriaal en kan altijd gecontitioneerd en hergebruikt worden, of aan een recycle-cyclus worden toegevoerd. Het gebruik van VitroSphere Nano is een zeer verantwoorde beslissing ten behoeve van de bescherrming van ons milieu en duurzaamheid.

1 Afhankelijk van het tot nu toe gebruikte filtermateriaal, het aantal onderhoudsintervallen en de desbetreffende gebruiksduur van het filtermateriaal.
In vergelijking met kwartszand bij een eerste aanschaf of bij volledige vervanging.

VitroSphere Nano

Product video


0581
chat Recensies (0)